Yükleniyor...

Azami Süresini Dolduran (2015 Kayıtlı) Öğrencilerimizin 1.EkSınav ve 2.EkSınav Tarihleri

Yapılış Tarihi | 26 August 2019, Monday

Teknofest

20 Mayıs 2018 tarih 30426 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ in 6. Madde 1. Fıkrasında azami öğrenim süresi “Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt oldukları programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. İzinli olunan ve kayıt dondurulan süreler azami eğitim-öğretim süresinin hesaplanmasında dikkate alınmaz. Azami öğrenim süreleri 2547 sayılı Kanun hükümlerine göre hesaplanır.” şeklinde tanımlanmıştır.

Aynı maddesin 2/a bendi “Azami öğrenim süresi sonunda, son dönem öğrencilerine devam koşulunu yerine getirerek başarısız oldukları tüm dersler için ders sayısına bakılmaksızın iki ek sınav hakkı verilir. Tanınan iki ek sınav sonunda, mezun olması için başarması gereken ders sayısını, programında hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği derslerde dahil olmak üzere, beşe indiremeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.” Hükmü doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Bu nedenle; 2015 Yılı kayıtlı, Azami Öğrenim süresini tamamlayan ve mezun olamayan Ön Lisans öğrencileri için 02-06 Eylül 2019 tarihleri arasında 1. EK SINAV sınav hakkı, 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında da 2. EK SINAV hakkı verilecektir. Ek sınavlara katılmak isteyen öğrencilerimizin harç ücreti yatırarak dekontu ile birlikte  ekte sunulan dilekçe ve ekinde Transkript ile Yüksekokulumuz Yazı İşleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.

1.   EK SINAV: 02-06 Eylül 2019 tarihleri arasında    En son dilekçe verme Tarihi: 28 Ağustos 2019 

2.   EK SINAV: 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında    En son dilekçe verme Tarihi: 06 Eylül 2019 

Not: Sınava katılacak öğrencilerin 1. EK SINAV ve 2. EK SINAV tarihlerinin karşısında belirtilen tarihe kadar Müdürlüğümüz  Yazı İşleri bürosuna  dilekçesini vermesi gerekmektedir.  Gününden sonra verilen dilekçeler kabul edilmeyecektir.

Sınav başvuru dilekçe örneği ektedir.

Ayrıntılı Sınav Tarihleri 1. Ek Sınav Takvimi 29 Ağustos 2019, 2. Ek Sınav Takvimi 06 Eylül 2019 Tarihinde ilan edilecektir.

Sınava girebilecek öğrencilerimizin listesi ekte sunulmuştur. Listede ismi olmayan veya durumu farklı olan öğrencilerimiz öğrenci işleri ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

Öğrenci İşleri İletişim: 0248 213 7415

İlgili Dosyalar